Selecteer een pagina

Cijfers van de belangrijkste 100 youtubers van nederland

Youtubers zijn de afgelopen jaren heel belangrijk geworden in de media consumptie. Veel jongeren hebben al afscheid genomen van ‘de TV’ en volgen vrijwel uitsluitend nog Youtube kanalen en ‘Youtubers’. In dit artikel worden cijfers weergegeven van de 100 belangrijkste youtubers van nederland.

Maar waar hebben we het dan over? Hoeveel kijkers hebben de belangrijkste kanalen in Nederland? En wat levert zo’n populair kanaal eigenlijk op?

Denis Doeland maakte een mooi overzicht welke maandelijks wordt bijgewerkt.
Interessant om te zien dat het nogal even duurt om in de top lijst te komen met aantal volgers. De meeste in de top 10 zijn al een flink aantal jaren bezig. Als je dus de ambitie hebt om in de top 10 terecht te komen moet je een aantal jaren flink aan de bak.

Volgens deze lijst levert een Youtube kanaal in de top 10 ergens tussen de 200k en 5mln euro op per jaar. Een ruime marge, maar laat zien dat Youtube een volwassen optie is geworden om je eigen ‘TV’ imperium op te bouwen.